Beestjes en Beaches
Door: Jan en Jolanda
Blijf op de hoogte en volg Jolanda, Jan, Zoey & Isis
13 Maart 2010 | Costa Rica, Tamarindo
We hebben ook onze eerste canopy tour gemaakt; een tocht via hangbruggen door het oerwoud. Isis weer in de rugdrager en Zoey die het fantastisch vond en de bruggen meerdere keren heen en weer liet slingeren. De eigenaar van het park briefde ons aangaande de veiligheidsmaatregelen; er zijn namelijk giftige slangen in zijn park. We schrokken hier best een beetje van maar dit veranderde toen hij uitlegde dat deze giftige gevaarlijke dieren met een groot rood boord worden aangegeven. Elke ochtend gaan ze op zoek naar deze slangen (de Yellow Vipers) en als ze ze vinden wordt het bordje op de juiste plek gezet. Deze yellow viper doet overdag helemaal niets behlave slapen.. So far for dangerous animals.
Na deze inspannende dagen was het tijd voor een beetje rust. We gingen naar Jaco een beetje toeristisch dorpje aan het strand. Zeer geliefd bij surfers. Heerlijk in Hotel de Haan (ne geen grap) gelogeerd. En eindelijk zelf kunnen koken na lange tijd. Heerlijk in het zwembad geluierd. De kindjes zijn er niet uit te slaan.
Onderweg naar onze volgende locatie Montezuma was er een mooie attractie. Op 1 van de drukste bruggen van het land staan hordes toeristen te kijken naar maar liefst 40 krokkodillen die onder de brug lekker in het water liggen. Mooi stukje vermaak.
Montezuma is een voormalig hippiedorpje dat nog steeds heerlijk relaxed is. Leuke tripjes gemaakt naar watervallen, strandjes in de omgeving en de eerste speeltuin van Costa Rica onveilig gemaakt.
Opvallend dat;
- Het nu al een tijdje niet meer regent (Maarten was in NL...?)
- Ze hier cola in boterhamzakjes verkopen (hoezo?)
- Onze buurman in Montezuma een top 20 bar in de States heeft genaamd "Madams Organs" in Washington DC. De enige tent waar redheads drink half price. Isis heeft al een baan/stageplek.
- Zoey en Isis elke dag een nieuw Spaans woord leren
- Er nog geen schade is aan de appeltjes groene 4x4 drive. Who's the chauf?
- We nog steeds nieuwe berichtjes ontvangen op onze site (vinden wij HEEL leuk)
We zitten nu in Playa Tamarindo; wederom een surfers paradise. En later meer! Liefs
13 Maart 2010 - 09:58
Hallo mensen,
It's bin à while maar wat een mooie verhalen en foto's. Moet nog wel even van m'n hart dat het vorige reisverslag wel erg vaak in m'n inbox terecht kwam. Begrijp dat jullie graag willen laten weten hoe leuk het daar is en dat wij maar heel jaloers op jullie moeten zijn, maar je kunt ook overdrijven ;)
goed te lezen dat het jullie goed gaat! Jan ben jij dat trouwens die van die rots duikt op 1 vd laatste foto's? Stoer!
Las dat jullie blij waren om ook weer eens zelf te kunnen koken. Hoe is het eten tot nu toe? Al veel lekkere, vreemde en bijzondere dingen gegeten?
Hier in NL duurt de winter voort. Afgelopen wk zelfs 's nachts nog bijna -10 C gehad, people come on it's almost spring! Maar het schijnt deze wk dan toch warmer te worden, zag net op I-Phine weerApp dat we misschien de 10 C gaan halen, heerlijk.
Verder hier goed. Z'n gangetje: voorbereidingen huwelijk schieten enorm op (29 mei Grunn ;), beide behoorlijk druk met werken en wknden overvol. Kortom plannen en regelen. Iets waar jullie nu lkkr niet mee bezig zijn. De ontspannenheid en het relaxen komt heel duidelijk uit jullie reisverslagen naar voren, jaloers!!!!
Goed om weer even op de hoogte tezijn van jullie verhalen! Geniet ervan en tot snel! Goed wknd (alhoewel die bij jullie 7 dgn duurt ;)
Wouter -
13 Maart 2010 - 09:58
Wouter En Leida
13 Maart 2010 - 09:59
Wouter En Leida
13 Maart 2010 - 14:07
Franka:
Hoi Jolanda,
Sprak Stijn afgelopen week (hij was net terug van zijn mini-wereldreis naar Curacao) en toen kwam jij ook nog even ter sprake. Vooraf was ik, net als de rest, al heel erg jaloers, maar jullie verhalen en foto's maken het alleen maar erger! Wat een geweldige ervaring, blijf genieten samen! Groetjes, Franka -
13 Maart 2010 - 18:10
Moe Giesbers:
Heerlijk die verslagen en foto's van jullie, en de kinderen. Het zal wel weer wennen zijn over 9 maanden, ook voor de meiden.Hoop dat alle plaasen waar je nog komt even interessant en mooi zijn. Tot gauw weer, we genieten met jullie mee, M -
13 Maart 2010 - 18:52
Maarten:
Het genoegen was wederzijds. Veel plezier met de camera en tot mails/bels. We gaan elkaar vast nog zien voor dat ik weer even terug ga en de regen weer meeneem. Inderdaad heb ik hier ook al weer buien gehad ;-) -
14 Maart 2010 - 13:43
Raf En Julie:
Wat een grappige foto's! Jullie hebben het erg naar je zin zo te zien. Ik (Raf) ben naar de scouting geweest en dat was heel leuk, woensdag ga ik weer. Ik (Julie) vind dat jullie mooie beesten hebben gezien. Gisteren zijn we naar de kinderboerderij geweest, daar hebben ze heel veel konijntjes, kippen, bokjes en geitjes, die we mochten aaien. We missen jullie allemaal nog steeds en hopen dat jullie veel plezier hebben, niet ziek worden en allerlei mooie dingen en dieren zien. Groetjes Raf en Julie. -
14 Maart 2010 - 15:51
(tante) Es:
Wat een vieze kindertjes! Daar zou mevrouw Helderder heel erg bezorgd om worden (je weet toch nog wel, van Puk en de p.flat). Nog 276 dagen om ze weer schoon te krijgen...Overigens blij dat jullie de toekomst van Isis al geregeld hebben in dat red necks café: hebben wij straks een logeeradres in de States, en nog wel in een bar: nooit weg.
Nou Wouter, je hebt je revanche wel gemaakt he, met drie keer antwoorden!
doei -
15 Maart 2010 - 10:20
Sharon+ Rest:
Ben blij dat jullie in ieder geval mooi weer hebben ! Vandaag en morgen weer 30 gr. en dan in een surfers paradise zitten.... Het kan erger. Hier zijn Anne en Jonathan dit weekend jarig geweest, we willen jullie wel uitnodigen voor het 'grote mensen feest' maar ik denk dat jullie toch niet komen..... Jullie mailtje was wel fijn op tijd, bedankt daarvoor. Anne heeft nu een eigen mobiel (jawel, als je 12 bent kan dat) dus als we ooit een telefoonummer van jullie krijgen kan ze jullie één SMSje sturen (meer beltegoed krijgt ze niet !!))
veel liefs, blijf genieten en een dikke kus van ons voor Zoey en Isi (en voor jullie als jullie dat willen).
XXXX Sharon -
15 Maart 2010 - 14:41
Nils:
Heerlijk dat genieten te lezen!
15 Maart 2010 - 20:28
Dietha:
hé lieverds, wat ontzettend fijn om jullie verhalen te lezen en de foto's te zien. Een en al ontspanning. Weet bijna niet wat ik moet schrijven over ons leventje hier. Koud en nat. En Marith heeft gezwommen met een dolfijntje (plastic...). ze vindt het heerlijk om te zwemmen; lekker warm water en ze lacht en trappelt vrolijk in het water. heeeeeeeel veeel plezier! knuffel van ons -
16 Maart 2010 - 01:45
De Lifter ;-):
Hola,
leuk om eens n verhaal van anderen op reis te lezen! Erg leuk geschreven! Alles is goed gegaan in Montezuma, uiteindelijk de kamer in met 3 anderen. Nu in Santa Theresa en woensdag naar Mexicoooo!!!
Geniet ervan! Eenmaal thuis over 4 weken, sluit ik me zeker aan bij de 'ik ben jaloers groep'
X Natalie
nataliearoundtheworld.waarbenjij.nu
Ik vind berichtjes ook heeeeel leuk ;-) -
16 Maart 2010 - 11:31
Steph:
wat ziet het er allemaal weer heerlijk uit! Ik kan niet wachten!!
Kus Steph -
17 Maart 2010 - 02:14
Frank & Gabe:
Lekker hoor, t-shirtjes, beaches.... Wij zitten met fleeces en windjacks voor de open haard in Puerto Natales na 3 dagen wandelen in Torres del Paine met windkracht 10. Brrr. Frank steekt de open hard nog eens op en mist Jan om hout te sprokkelen (maar dan met hele tenen). Gelukkig warmt de vino tinto ook. X-en van ons aan jullie allemaal. Wat een foto´s! -
17 Maart 2010 - 02:24
Frank & Gabe:
Er hangt een bordje: ¨striclty prohibited to manipulate the fireplace¨....As if! -
19 Maart 2010 - 08:11
Ruben Blauwe Bengels:
ffffffbnbvbbcgbnhjfffffffffffvcgbghgcc rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrruuuuuuuuuuuben -
19 Maart 2010 - 12:51
Dennis H.:
Mooie verhalen allemaal. Ook fijn dat Jolanda tot nu toe gereden heeft.
19 Maart 2010 - 18:53
Alize:
Vrijdagavond na een studiedag, kids op bed, glaasje wijn naast de computer, lente dan toch echt in aantocht, heerlijk wegzwijmelen bij jullie verhalen en top foto's. Proost! Dikke zoenen van ons allemaal -
21 Maart 2010 - 15:29
Hanneke Hesen:
Hee meneer Giesbers en familie!
PRACHTIG!! Heerlijk om te zien hoe relaxed jullie aan het reizen zijn! WAHAAAA en die sprong van die rots Jan, dat doe je heel stoer! Hier in het Nijmeegse begint de lente langzaam door te breken, ik hoor de vogeltjes weer fluiten en de bloemetjes in mijn tuin komen spontaan tot bloei, mooi man!
Veel plezier nog op Costa Rica!!
Laterrrr!
Gr. Hanneke -
26 Maart 2010 - 09:32
José:
Hoi Jo, jan en meiden,
Hebben jullie bij de brug in Montezuma ook de boom vol met hele grote leguanen gespot? Dat vond ik ook heel bijzonder en gek om te zien.
Maar goed om te lezen dat jullie het zo naar jullie zin hebben. En nu is Stephanie ook onderweg. Geniet er van met nog meer gezelschap.
Ik heb verder weinig bijzonders te melden. Ja alleen dat ik weg ga bij Branddoctors. Helaas niet vanuit mijn kant, maar dit biedt wel weer nieuwe mogelijkheden.
Ik kijk al weer uit naar jullie nieuwe verhaal.
groetjes José -
26 Maart 2010 - 13:38
Nam En Mannen:
Klinkt goed al die dangerous animals. Hier behalve eenden, konijnen, geiten(boerderij) en poes Siemen helaas geen spannende beesten.
Fantastische foto's van jullie (+ commentaren)! Dikke kus van ons allemaal