Duiken, rotte eieren en raften - Reisverslag uit San José, Costa Rica van Jolanda, Jan, Zoey & Isis Giersbers - WaarBenJij.nu Duiken, rotte eieren en raften - Reisverslag uit San José, Costa Rica van Jolanda, Jan, Zoey & Isis Giersbers - WaarBenJij.nu

Duiken, rotte eieren en raften

Door: Jan en Jolanda

Blijf op de hoogte en volg Jolanda, Jan, Zoey & Isis

26 Maart 2010 | Costa Rica, San José

Van alleen maar zandkastelen bouwen, in de golven spelen, heel vaak insmeren, bandjes opblazen, strandwandelingetjes maken word je best wel moe. Het was tijd voor wat meer actie in de taxi.

Om te beginnen onder water! Duiken in Costa Rica kan op een aantal plaatsen oa aan de caribische kust en rondom Playa del Coco aan de Pacific coast. Er is nauwelijks koraal maar er zijn ontzettend veel vissen en andere dieren omdat er zoveel voedsel in het water zit. We hebben gedoken in de buurt van Playa del Coco. Het is Manta Ray seizoen, dus de kans om deze soms 5 meter grote roggen live te spotten! We hebben veel gezien MAAR geen manta rays. Wel haaien, een schol spotted eagle rays, heel veel vissen en zelfs een zeepaardje. Hopelijk in Australie nog een kans op Manta Rays.

Vervolgens de kust verlaten en op weg naar de rotte eieren.. In Rincon de la Vieja! Costa Rica heeft ontzettend veel vulkanen, actieve en inactieve. In het nationale park rondom de vulkaan hebben we een aantal wandelingen gemaakt. Naar de modderpoelen, geisers, mini vulkaantjes en thermale zwavel baden. Heerlijk gedobberd, goed voor lijf en leden maar niet voor de neus!

De volgende dag was echt een hoogtepuntje voor de meisjes. Zoey en Isis samen op een echt paard. Isis bleef maar zeggen ¨oh wat een lief paardje¨ en dat wel 10 keer. Isis zat voorop en Zoey erachter. Echte cowgirls en trots dat ze waren!

Onze volgende plek was Cañas, een stadje dat voornamelijk bekend is bij Truckers. Geloof dat Zoey haar toekomst gevonden heeft. Ohhh wat een mooie vrachtwagens, ik vind ze zo mooi, horen we continu. In dit dorpje is een opvanghuis voor wilde dieren. Deze plek is opgericht door een Zwitserse dame zo´n 50 jaar geleden. Als je niet alles in het wild kan zien dan maar zo. Isis heeft minimaal een kwartier in een deuk gelegen bij een Spider aapje. Het leek wel of het aapje ook om haar moest lachen.

De volgende dag geraft over de Tenorio rivier. Het was een hele rustige rivier met maar weinig versnellingen, zgn rapids, zodat het ook voor families met kinderen geschikt is. Echt heel leuk! Wederom veel dieren gezien, brulapen, veel leguanen en hagedissen waaronder de Jezus Christ Lizard die serieus over het water kan lopen! Krokodillen, een baby vaiant en een grote. Ienimini vleermuizen en zelfs otters.

Vulkaan Poas was onze volgende bestemming op 2700 meter hoogte. 1 Van de weinige actieve vulkanen waar je na een korte wandeling in de krater kan kijken. Wel vroeg er zijn, anders is het te bewolkt en zie je niets. Helaas was het bij ons ook bewolkt maar dan van de zwavellucht omdat er net een paar erupties waren geweest. Grrrr.. en stinken! Onze lodge was in de buurt van het nationale park en de meneer aan de telefoon vroeg of wij wel een 4x4 hadden... Ja, maar waarom?
Nou dat werd duidelijk toen we daar aankwamen. De laatste kilometer naar de lodge was over een enorm slechte modderweg waar onze appeltjesgroene bolide een beetje moeite mee had..

We hebben zelf ons eten gevangen in de vijver bij de lodge. Jan eentje en zoey en ik eentje. Het werkt als volgt, je hebt een draadje met een haak. Daaraan doe je banaan. Deze gooi je in de vijver en even later hangt er een forrel aan. En dan...? Ja... dan moet je hem binnenhalen en de haak eruit halen. Lastig! De mevrouw van de lodge heeft ze heerlijk klaargemaakt en ´s avonds hebben we lekker zelfgevangen forrel gegeten. Door de hoogte van de lodge was het behoorlijk koud ´s nachts. We lagen allemaal onder maar liefst 3 dekens en verder dik aangekleed.

Vandaag zitten wederom in de hoofdstad waar Stef vanavond aankomt. Gezellig! Later meer ook de foto´s.

Het is opvallend dat...
- Jan in de ontkenningsfase zit en aangeeft dat hij Bold Hair heeft
- De appel wel ver van de boom valt, aangezien Zoey aangeeft geen bier te lusten omdat er teveel rum inzit
- Isis een maanmeisje is. Ze ziet overal (terecht) de maan, ook overdag
- De appeltjes groene bolide nog steeds schade vrij is
- Mobiel bellen staat hier nog in de kinderschoenen. het opwaarderen van een prepaid kostte Jan maar liefst een uur. Ons nummer hier is; 506 8955 4438

Geniet van de lente! Veel liefs

• 26 Maart 2010 - 18:30

Maarten:

Gaaf!!! Dus de dames hebben eindelijk hun wens gerealiseerd. Paardrijden. Top!

En Jan, je wordt echt niet kaal. Je hebt gewoon een lang voorhoofd. Vooral blijven smeren op dat randje wat steeds verder terugtrekt ;-) Zegt de ervaringsdeskundige.

Gaan we elkaar nog zien? Waar zitten jullie volgend weekend? Dit weekend is het nog volle bak bouwen bij ons.

Hasta luego y Pura Vida,
    M

Ps ben blij dat het appeltje nog gaaf is. Jo gewoon blijven rijden, Jan heeft al genoeg andere stress op/in/van z'n hoofd.

• 26 Maart 2010 - 21:37

Haze&leo/bequia:

Hi guys, ziet er erg interessant en mooi uit. Isis schijnt aardig te wennen aan al die vreemde dieren en kan zelfs paardrijden. Zo zie je maar wat een "uitstapje" kan doen. Ben heel nieuwschierig naar die groene "bolide", Isis achter het stuur en de rest duwen.
    We blijven jullie volgen. In Bequia nog steeds droog en een klein beetje paniek.
    Tot het volgend event.

• 26 Maart 2010 - 22:03

Steph Vanuit Panama :

Joehoe nog een uurtje wachten en dan vlieg ik in 10minuten naar san josé! Vlucht tot nu toe ging erg goed en snel! Behalve een chagrijnige buurvrouw die een beetje stonk, komt ervan, heb ik me uitstekend vermaakt met het mega aanbod aan films! Tot zo Xs

• 31 Maart 2010 - 11:59

Marianne:

He stef en Jo,

Hoe is het daar. Hebben jullie samen costa rica al onveilig gemaakt?

• 06 April 2010 - 19:10

Frank & Gabe:

Wat een mooie pictures weer! Wat een paradijsje, met paardjes, bootjes en lachende pretletters (en haar voor Jan). Jullie zorgen er wel voor dat we balen dat we niet via Costa Rica kunnen reizen!

Keep on enjoying!

Wij drinken hier een Caipirinha op jullie.

Besos a todos

• 25 April 2010 - 17:59

Alexandra:

Hey, ben even ah bijlezen, want heb een hoop gemist zie ik al, maar wat een activiteiten! Klinkt superleuk en erg fijn dat jullie op bijna elke foto met een big smile staan :) Veel plezier nog!